Postup přípravy receptu Úžasný toust:
1. V kastrůlku ohřejte fazole. Raději od plotny neodcházejte a lehce míchejte, aby se fazole nepřipálily a rajčatový nálev nepoprskal sporák. Hned přidejte lžíci kremžské hořčice a podle chuti špetku pepře, nejlépe čerstvě namletého.
2. Mezitím na malé pánvi nasucho nebo na rozpáleném oleji osmažte velký silný toust; tenkým plátkem by směs příliš prosákla.
3. Teplé fazole navršte na toust, ozdobte lžičkou zakysané smetany – klidně nízkotučné (odlehčí už tak kaloricky vydatnou pochoutku a chuti neubere) – a posypejte strouhaným sýrem. Dochuťte pepřem, opět nejlépe čerstvě namletým. Pokud tousty připravujete pro děti nebo máte podrážděný žaludek, pepřem velmi šetřete. Jestli ale máte naopak chuť na něco opravdu pikantního, ochuťte si toust pepřem čtyř barev v takovém množství, jaké zvládnete.