Postup přípravy receptu Vaječná omeleta s jablky a slaninou:
1. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme plátky z poloviny jablek a na mírném ohni je opečeme po každé straně asi minutu.
2. Jablka přendáme na talíř a v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci s trochou soli, několikrát promíchneme tuhnoucí vejce vidličkou od krajů ke středu a na ně naskládáme kolem dokola opečená jablka a omeletu dopečeme.
3. Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Povrch jablek osolíme a vydatně opepříme a ihned podáváme. Můžeme ho ještě lehce poprášit cukrem.
Tip
Použijte prorostlou anglickou slaninu nebo i sušenou italskou či jinou slaninu či šunku.