Postup přípravy receptu Vaječné ragú s rýží:
Vejce vaříme 8 minut, potom prudce ochladíme ve studené vodě. Slaninu nakrájíme na proužky, pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Slaninu necháme na másle zesklovatět, přidáme pórek a společně krátce podusíme. Uvaříme rýži. Mezi tím moukou zaprášíme slaninu s podušeným pórkem, krátce opražíme, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Nasekáme zelenou petrželku a polovinu jí přidáme společně se smetanou a kapary do připravené omáčky. Necháme přejít varem, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem. Vejce oloupáme a rozkrájíme je na dílky. Rýži zformujeme na mělké míse do prstence, omáčku umístíme doprostřed, dílky vajec umístíme navrch a rýži posypeme zbytkem zelené petrželky.