Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vaječné ragú se smetanou:
10 vajec
| 40 g másla
| 30 g hladké mouky
| 200 g smetany ke šlehání
| 300 ml zeleninového vývaru
| sůl, bílý pepř, nastrouhaný muškátový oříšek
| 2 svazky pažitky
| 1 lžička růžového celého pepře
Postup přípravy receptu Vaječné ragú se smetanou:
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na šestiny. Mezitím rozehřejeme tuk, na kterém osmahneme mouku. Přilijeme šlehačku, dobře zamícháme, necháme vzkypět a vaříme na mírném ohni 10 minut. Nakonec osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pažitku nakrájíme nadrobno, trochu dáme stranou na ozdobení. Zbytek přidáme spolu s vejci do omáčky a krátce povaříme. Podáváme ozdobené pažitkou a růžovým pepřem.
Fotky receptu Vaječné ragú se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!