5 ks vajec
| 550 g cukru
| na špičku nože amonia
| 2 cl rumu
| kůra a šťáva z 1 citronu
| 500 g hladké mouky
| 50 g solamylu
Postup přípravy receptu Vaječný marcipán:
Vejce rozdělíme, žloutky a 2 bílky utřeme s cukrem dohladka. Amonium smícháme s rumem, citronovou kůrou a šťávou. Mouku a solamyl smícháme. Polovinu směsi vmícháme do vaječného krému. Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do těsta. Druhou polovinu mouky opatrně vmícháme do připravené hmoty. Z těsta vytvoříme kompaktní hroudu, zabalíme do fólie a necháme 3 hodiny odležet. Na lehce pomoučněném vále rozválíme plát silný asi 5 mm a z něho vypichujeme různé tvary. Cukroví necháme potom 2 dny sušit na teplém místě. Troubu předehřejeme na 150 stupňů a placičky z vaječného parcipánu pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Vaječný marcipán:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!