Použité suroviny receptu Vanilková zmrzlina s rebarborou:
250 ml vody
| 400 g rebarbory
| 250 g jahod
| 4 lžíce cukru
| 1 citron-šťáva
| 3 lžíce solamylu
| těsto
| 125 g hladké mouky
| 40 g cukru
| 60 g másla
| 1 vejce
| moučkový cukr
| 4 kopečky vanilkové zmrzliny
| několik lístků máty
Postup přípravy receptu Vanilková zmrzlina s rebarborou:
Řapíky rebarbory oloupeme, konce odřízneme a nakrájíme na špalíčky. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. Rebarboru uvedeme do varu s vodou, cukrem a citronovou šťávou a asi 3 minuty vaříme klokotem. Přidáme jahody. Solamyl rozmícháme ve studené vodě. Hrnec stáhneme z plotny, vmícháme solamyl. Ještě jednou necháme přejít varem a dáme vychladnout. Kompot uložíme přibližně na 2 hodiny do chladničky.
Promísíme mouku, cukr, máslo a vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a na 30 minut položíme do chladničky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a formičkami z něho vypícháme zajíce. Plech vyložíme papírem na pečení, rozložíme na něm zajíčky a 10 minut pečeme dozlatova v troubě. Posypeme moučkovým cukrem. Kompot rozdělíme na talíře, na každý pak doprostřed dáme jeden velký kopeček vanilkové zmrzliny.
Ozdobíme lístky máty a upečenými zajíčky.
Fotky receptu Vanilková zmrzlina s rebarborou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!