Vložil: | lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Vanilkové a vídeňské rohlíčky:
300 g hladké mouky
| 1 vejce
| 60 g moučkového cukru
| dle potřeby: mouka na vál
| 180 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g nastrouhaných lískových nebo vlašských ořechů
| 1 žloutek
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu
| na obalování:
| 100 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr nebo kousek vanilkového lusku
Postup přípravy receptu Vanilkové a vídeňské rohlíčky:
Do proseté mouky rozsekáme tuk, přidáme nastrouhané ořechy, cukr, vejce, žloutek a vše zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme asi hodinu odpočinout. Potom vyválíme váleček, krájíme z něj dílky a dlaní tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na plechu vymazaném tukem. Hned po upečení rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Až zcela vychladlé rohlíčky ukládáme do krabic.
Fotky receptu Vanilkové a vídeňské rohlíčky:
Fotky vložil: Ježíšek,Mangovka,MichelePrg,hlouskova,Natural,kacice