Postup přípravy receptu Vanilkové minikoláčky:
Změklé máslo ušleháme do pěny s moučkovým a vanilkovým cukrem. Postupně do hmoty zašleháme i vejce. Mouku promísíme se solí, pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Pak pozvolna vmícháme i máslovou hmotu a vypracujeme hladké vláčné těsto.
Z těsta vytvarujeme malé kuličky, mohou být menší než vlašský ořech, protože pečením dost nabudou. Lépe se nám kuličky budou tvarovat, když ruce budeme namáčet do mouky. Kuličky rovnáme na plech opatřený pečícím papírem. Protože pečením nabudou, tak je nedáváme hned vedle sebe, ale necháváme mezi nimi mezery. Do každé kuličky uděláme důlek a pomocí malé lžičky ho naplníme pikantním džemem. Doporučuji džem z černého rybízu nebo džem malinový.
Pečeme v horkovzdušné troubě asi 15 minut při 160 °C. Upečené vanilkové minikoláčky posypeme moučkovým cukrem.