Použité suroviny receptu Vanilkovo - čokoládové rohlíčky:
250 g hladké mouky
| 250 g másla
| 50 g pískového cukru
| 2 ks žloutků
| 1 bal. vanilinový cukr
| 1 bal. vanilkové esence
| dle potřeby: tuk na vymazání
| dle chuti: ovocný džem
| 1 čokoládová poleva
| dle chuti: rum
Postup přípravy receptu Vanilkovo - čokoládové rohlíčky:
Na vál prosejeme hladkou mouku a přidáme k ní změklé máslo, žloutky, cukr, vanilinový cukr a malé množství vanilkové esence. Vše důkladně zpracujeme ve vláčné těsto, z něhož vykrájíme středně velké rohlíčky. Položíme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme (180 °C). Vychladlé rohlíčky spojíme vždy dva k sobě ovocným džemem (do kterého přimícháme několik kapek rumu). Z poloviny rohlíčky namáčíme do horké čokoládové polevy (polevu rozehřejeme ve vodní lázni) a pak necháme dobře ztuhnout.
Fotky receptu Vanilkovo - čokoládové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!