Postup přípravy receptu Vanilkový krém s hroznovým vínem:
1. Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Smícháme tvaroh, mascarpone, 2 lžíce cukru a vanilkovou dřeň. Formičky naplníme krémem a uložíme asi na 4 hodiny do chladničky.
2. Víno omyjeme, osušíme, otrháme, rozpůlíme a vybereme zrníčka. Promícháme s amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut táhnout.
3. Váleček na nudle obalíme alobalem a položime na kuchyňský vál na pečicí papír. Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček a necháme ztuhnout. Opatrně sejmeme a rozdělíme na 4 kousky. Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem a mandlemi a obložíme vínem.