Použité suroviny receptu Mražený jahodový krém s kokosovým likérem :
400 ml konzervovaného kokosového mléka nebo smetany
| 200 g bílé čokolády
| 200 g jahod
| 4 lžíce moučkového cukru
| 2 lžíce kokosového likéru (Malibu)
| 300 ml sladké smetany
| 3 lžíce moučkového cukru
| 3 lžíce kokosového likéru (Malibu)
| 400 g nasekaných jahod
Postup přípravy receptu Mražený jahodový krém s kokosovým likérem :
Do malého kastrolu nalijeme kokosové mléko nebo smetanu a nalámeme čokoládu. Velmi pomalu mléko zahříváme na malém plameni, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijeme do mísy a necháme zchladnout. Lehce vymastíme hranatou formu na biskupský chlebíček o objemu 1 l a vyložíme dno a boky potravinářskou fólií. 140 g jahod a 2 lžíce cukru dáme do mixéru a rozmixujeme. Vzniklé pyré protlačíme sítkem. Potom do něj natenko rozkrájíme zbylé jahody. Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru a likérem tak, aby směs držela tvar. Společně s pyré a nakrájenými jahodami vetřeme do kokosového krému. Pak vlijeme do formy a necháme 5 hodin mrazit.
Asi 3 hodiny před podáváním můžeme připravit polevu: smícháme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce Malibu a 400 g nasekaných jahod a směs necháme až do doby podávání chladit. Hodinu před servírováním přemístíme mražený krém do chladničky. Vyklopíme ho, stáhneme fólii, nakrájíme dezert na 8 silných plátků a podáváme s polevou.
Fotky receptu Mražený jahodový krém s kokosovým likérem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!