Postup přípravy receptu Česnekový pudink:
Česnekové paličky upečeme v alobalu doměkka. Vyjmeme je a uvaříme ve vodě, dokud nezíská česnekovou chuť a neodpaří se aspoň 50 ml.
Na pánvi smícháme cukr, želatinu a sůl, přilijeme 8 lžic česnekové vody a mícháme, dokud se želatina a cukr nerozpustí. Odstavíme z ohně a rozředíme dalšími 12 lžicemi česnekové vody. Přimícháme citronovou šťávu a kůru.
Dáme vychladit a v okamžiku, kdy pudink začne houstnout, přidáme bílky a šleháme, až pudink drží tvar. Naplníme pudinkové misky a dáme do chladničky zatuhnout. Před servírováním pudink vyklopíme na talířek, ozdobíme strouhaným muškátovým oříškem a krémem.
krém:
na pánvi rozšleháme žloutky s cukrem, mlékem a špetkou soli. Vaříme na mírném ohni, až směs ulpívá na ponořené lžičce.