1. V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu na teplou přibližně 50
°C. Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a tím za stálého míchání
zalijte rozehřátou čokoládu.
2. V malé trošce vody rozpusťte solamyl, přidejte k čokoládě na
zahuštění a neustále přitom promíchávejte, dokud se čokoláda a mléko
nespojí do husté směsi.
3. Jakmile vás tato základní verze začne trochu nudit, zkuste jí dodat
švih pálivými papričkami. Nejprve do mléka přidejte jednu malou sušenou
čili papričku, přiveďte k varu a odstavte. Až mléko zchladne na teplotu
kolem 50 °C, přes cedník ho přilijte k rozehřáté čokoládě, jak je
uvedeno v předchozím postupu.
Jindy zase můžete zkusit drcenou vanilku nebo kousek skořice.