Postup přípravy receptu Vánoční medové perníčky:
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme na sirup a postupně přidáváme marmeládu. Jakmile se ze surovin vytvoří sirup, vmícháme do něj 500 g mouky a za stálého míchání povaříme. Do vlažné hmoty pak zamícháme olej a vejce a vzniklou hmotu necháme přes noc uležet v chladu. Pak zapracujeme na válu do hmoty zbytek mouky, prášek do perníku, jedlou sodu, badyán a skořici. Vše pečlivě propracujeme a hmotu vyválíme na 1 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vejcem. Perníčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 8 minut. Zchladlé perníčky pak ozdobíme citrónovou polevou, kterou vytvoříme utřením bramborového škrobu, cukru, bílku a citrónové šťávy, nebo čokoládovou polevou.