Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rádýlkem vykrájíme trojuhelníčky a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Lehce je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v toubě předehřáté na 220 °C dozlatova.
Necháme vychladnout a připravíme krém: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, po vychlazení do něj vmícháme máslo a krém zjemníme žloutky. Důkladně rozšleháme, ochutíme rumem nebo likérem (pomerančovým, čokoládovým, kávovým) a necháme vychladit.
Pak vždy dva trojúhelníčky spojíme krémem, krémem ozdobíme i povrch zákusku a doplníme nasekanými lískovými oříšky a hvězdičkou karamboly.
Podáváme lehce pocukrované směsí moučkového a vanilinového cukru.
Fotky receptu Vánoční mille feuille:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!