Postup přípravy receptu Vánoční pupáky plněné švestkami:
Odlijeme trochu mléka, přidáme trochu mouky, cukru, droždí a připravíme si kvásek, který až vykyne, tak ho nalijeme do mouky, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, osolíme, přidáme mléko a vypracujeme těsto, které dáme na hodinu na teplé místo vykynout. Sušené švestky dáme nabobtnat do vody a vypeckujeme je. Když je těsto vykynuté, vyválíme ho na pomoučeném vále, z vyváleného těsta vykrajujeme čtverce. Do každého čtverce dáme švestku, zabalíme a uložíme vedle sebe na vymazaný plech a upečeme. Pečeme při 200 °C, cca 20 minut. Upečené pupáky necháme vychladnout, poté je dáme do mísy, spaříme vařícím mlékem promíchaným s medem, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem a mletým mákem.