Nejdříve si připravíme těsto na košíčky. Smísíme mouku, povolené máslo, vejce, cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry a důkladně propracujeme. Hotové tuhé těsto zabalíme do fólie a necháme nejméně dvě hodiny odležet v lednici. Ještě lepší je připravit si těsto jeden nebo i dva dny předem. Po odležení plníme do formiček a na plechu upečeme do zlatova.
Mezitím si připravíme krém. Do 2/3 množství mléka přisypeme cukr, uvedeme do varu a poté do něj nalijeme i zbytek mléka s důkladně rozšlehanými žloutky a pudingovým práškem. Důležité je neustále míchat, nejlépe metličkou, aby se neutvořily hrudky. Do vychladlého krému vmícháme šlehačku a můžeme se pustit do plnění košíčků.
Nakonec je dozdobíme podle fantazie různými druhy čerstvého ovoce, použijeme např. ananas, kiwi, meloun, jahody, maliny, ostružiny, mango, karambolu, hroznové víno, můžeme zpestřit i méně známými druhy jako je pithaya či physalis.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!