2 lžičky cukru krystalu
| 150 g másla
| 4 žloutky
| 510 g polohrubé mouky
| 40 g droždí
| 1/2 lžičky soli
| 500 ml mléka
| máslo, cukr moučka a vanilkový cukr dle potřeby
Postup přípravy receptu Rohlíčky máčené v másle:
Do mísy nasypeme 2 lžičky cukru, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou teplého mléka a necháme vzejít kvásek.
V míse ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku, sůl, kvásek a přilijem zbylé mléko. Propracujeme těsto a necháme vykynout.
Potom tvarujeme malé rohlíčky. Na plechu je necháme nakynout. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.
Po upečení je máčíme v rozpuštěném másle a po chvíli je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.