Použité suroviny receptu Vánoční vanilkové rohlíčky:
250 g hladké mouky
| 100 g vlašských ořechů(nastrouhaných)
| 60 g moučkového cukru
| 180 g tuku(Hera nebo podobného)
| 2 ks žloutky
| moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování
Postup přípravy receptu Vánoční vanilkové rohlíčky:
Hladkou mouku smícháme s předem nastrouhanými a přes síto prosátými vlašskými ořechy(aby v cukroví nebyly velké kousky ořechů). Přidáme tuk a směs pořádně prohněteme. Dále ke směsi přidáme žloutky a vzniklé těsto rukama pořádně zpracujeme. Z těsta vytvoříme bochánek a uložíme v chladničce, aby se těsto v chladu rozleželo a dalo se lépe zpracovat. Po vyjmutí z chladničky z každého kousku rukama vyválíme na pomoučeném vále malé válečky.Z válečků pak ostrým nožem odkrajujeme stejnoměrně velké kosky a tvoříme z nich pokud možno pravidelné rohlíčky. Pečeme na suchém plechu při teplotě 180-185 stupňů dorůžova. Ještě horké rohlíčky obalujeme hned po vyjmutí z trouby ve vanilkovém případně moučkovém cukru a pak je uložíme do krabice.