500 g hl. mouky
| 1/2 bal. koření do perníků
| 2 vejce
| 200 g cukru moučka
| 1 lžička sody
| 200 g medu
| tuk na vymazání
| cukr moučka
| barvivo
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Výborné medovníčky:
Mouku smícháme s cukrem, sodou i kořením a vše prosejeme na vál.
Ve směsi uděláme jamku a přilijeme tekutý med a v hrnečku rozšlehané vejce. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které vložíme do skleněné nádoby a necháme 2 dny v ledničce odležet.
Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na potřebnou výšku: Na menší tvary stačí 2 - 3 mm, na větší 3 - 4 mm a formičkami vypichujeme různé tvary.
Medovníčky pokládáme na plech potřený tukem a pečeme asi 10 minut při teplotě cca 200 °C.
Medovníčky necháme do druhého dne odpočinout a teprve potom je zdobíme třeba citronovou polevou obarvenou potravinářským barvivem.