1 kg rybích filetů ( treska, candát ,štika)
| 250 g lososa
| 250 g anglické slaniny
| 1 balení čerstvé petrželky
| suchého bílého vína
| 200 ml smetany
| lžička soli
| 1/2 lžičky bílého pepře
Postup přípravy receptu Vánoční rybí roláda:
Rybí filety upravíme tak, abychom měli co největší plát masa. Připravíme si dostatečný kus alobalu na který poklademe slaninu. Na slaninu položíme rybí filety tak, aby se kraje překrývaly a osolíme, opepříme. Petrželku nakrájíme nadrobno a poklademe rovnoměrně na filety po celé ploše.
Lososa nakrájíme na širší pruhy, osolíme a opepříme. Takto připravené pruhy lososa položíme na petrželku podélně za sebou, aby vytvořili mozaiku po celé délce rolády. Připravenou roládu začneme pomocí alobalu opatrně balit. Snažíme se, aby losos byl uprostřed a rybí filety okolo proužků lososa. Slanina by vše měla držet pohromadě.
Fotky receptu Vánoční rybí roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!