1 rajče
| 3 zrnka celého pepře
| sůl
| 1 citrón
| šťávu z půl citrónu
| bobkový list
| 50 g majonézy
| 5 lžic neslazené šlehačky
| 2 jablka
| 1 lžíce křenu
| 0,5 kapra
| 1 kapie
Postup přípravy receptu Vánoční rybí salát:
Kapra očisti a vař v celku ve velmi malém množství vývaru, do kterého přidávej sůl, pepř, oloupaný a na plátky nakrájený citrón i bobkový list. Po uvaření kapra vykosti, zbav kůže a nakrájej na hrubší nudličky. Dej do mísy a doplň zvlášť připravenou majonézou z majonézy.
Majonézu dochuť tak, že do ní zamícháš oloupaná a nastrouhaná jablka, očištěný a nastrouhaný křen, osol a ochuť citrónem a nakonec zlehka zamíchej šlehačku.
Salát nechej proležet a podávej jej obložený kouskem kapie apod. jako studený předkrm nebo jako součást studené mísy.
Fotky receptu Vánoční rybí salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!