Postup přípravy receptu Vdovské pusinky:
Na přípravu použijeme nejlépe kovovou mísu s kulatým dnem, v ní se neusazuje nic v rozích a dobře odvádí teplo. Mísu dáme nejprve na gumový kroužek nebo do menšího hrnce na pracovní plochu. Bílky ušleháme na sníh. K tomu pomalu přisypáváme cukr, jednu lžíci cukru ponecháme stranou. Šleháme, až je hmota matně lesklá a tvoří měkké špičky. Mandlové třísky rozprostřeme na plechu a posypeme zbylým cukrem. Troubu nastavíme na 250 stupňů Celsia. Mandle v ní orestujeme do zlatohněda, vyjmeme a vysypeme na fólii. Čokoládu nastrouháme najemno a smícháme s teplými mandlemi. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Plech vymastíme. Sněhovou hmotu v míse dáme do teplé vodní lázně, stále šleháme metlou, až je hmota tuhá a matná. Mísu vyjmeme a vmícháme mandlovou směs. Dvěma lžičkami dáváme na plech malé hromádky. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut. Pusinky smějí mít ještě měkké jádro, protože se dodělají při chládnutí.