Použité suroviny receptu Vegerariánský boršč ze sójového masa:
2 dl zakys. smetany
| 50 g sójových kostek
| olej
| 1 mrkev
| petrželka
| 150 g kysaného zelí
| 3 str. česneku
| 1 bobkový list
| 50 g steril. řepy
| 5 dl vývar zeleninový
| 1 cibule
| pepř
| 70 g rajského protlaku
| 1 bujon zelen.
| chléb
Postup přípravy receptu Vegerariánský boršč ze sójového masa:
Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut.
Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěnou mrkev a celer pokrájené na nudličky a nakrájenou řepu. Chvíli vše opékáme. Přidáme okapané sójové maso, podlijeme 2 dl vývaru a při mírné teplotě dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nakrájené zelí, protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, promícháme a podle potřeby ještě podlijeme vývarem. Boršč ze sójového masa vaříme doměkka.
Boršč ze sójového masa podáváme posypaný nasekanou petrželovou natí a se zakysanou smetanou a chlebem.
Fotky receptu Vegerariánský boršč ze sójového masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!