Postup přípravy receptu Vegetariánské kari s cizrnou, rajčaty a špenátovými lístky :
Cizrnu z konzervy raději ještě pokaždé propláchneme na sítu, občas bývá v rosolovité šťávě a také samotná cizrna chutná lépe. Vždycky z ní ještě vybereme případná černá zrnka, to zabere jen tak dvě vteřiny. Vysypeme ji zlehka ze síta do hrnce a promícháme, přidáme římský kmín a kurkumu, která tomu dá skvělou žlutou barvu (pozor na žluté prsty). Zamícháme a přidáme celá rajčátka. Tím to jen trochu zvlhčíme, ale měli bychom se vyhnout rajčat z konzervy, protože mohou mít moc výraznou chuť. Budeme vše vařit asi 5 až 10 minut, jen tak, aby se rajčátka rozvařila. Během těchto několika minut se všechny chutě stačí spojit a rajčata se malinko rozvaří. Ochutíme citrónovou šťávu a na vyrovnání kyselosti přidáme podle chuti cukr. Nakonec tam vhodíme hrstku mladých špenátových lístků, aby se jídlo osvěžilo, ozvláštnilo a také ozdobilo. Jen velmi krátce ještě povaříme a již sundáme kari z plotny a necháme je trochu ochladit, abychom nepřevařili špenát. Jsou v tom teď krásné barvy: červená, zelená, zlatá to je kurkuma a cizrna. Jídlo je hotovo. K tomuto jídlu se velmi hodí salát z rajčat, který je hrozně jednoduchý.