200 g hrášku
| 200 g zelených fazolek
| sůl
| 300 g žampionů
| 1 malá sklenka kukuřice
| 400 g uvařených brambor
| 1 červená paprika
| 4 paprikové párky
| 1 cibule
| 8-10 vajec
| 200 ml mléka
| pepř
| 4 lžíce másla
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Víkendová omeleta:
Necháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Párky pokrájíme na kolečka. Oloupeme a drobně nakrájíme cibuli. Rozkvedláme vejce s mlékem, solí a pepřem. Jednu po druhé usmažíme 4 omelety. Přitom na každou dáme čtvrtinu připraveného hrášku, fazolek, žampionů, kukuřice, brambor, párků a cibule. Pro lepší chuť můžeme omeletu posypat nastrouhaným sýrem.
Fotky receptu Víkendová omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!