Postup přípravy receptu Vegetariánské kedlubny:
Kedlubny oloupeme, odkrájíme případné dřevnaté části, rozpůlíme je a dužninu opatrně vydlabeme (můžeme ji použít do zeleninového salátu). Vydlabané kedlubny vložíme do osolené vody, uvaříme doměkka a necháme okapat. Pohanku za stálého míchání rychle opečeme na másle. Když začne tmavnout, zalijeme ji 5 dl vody a vaříme ji pod pokličkou na mírném ohni asi 15-17 minut. Několik minut před koncem této doby odkryjeme pokličku a necháme odpařit přebytečnou vodu. Uvařenou pohanku necháme vychladnout. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Do uvařených vydlabaných kedluben rozdělíme pohanku, kidney fazole, kukuřici a mrkev, náplň pokapeme čatní, posypeme sýrem a ozdobíme řeřichou. Podáváme s celozrnným pečivem.