Postup přípravy receptu Vegetariánské rizoto z rýže natural:
Na lžíci oleje lehce osmahneme na jemno pokrájenou cibuli a rýži. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku, rajče, rajský protlak, koření (já dávám šafrán, jinak třeba kari) a zamícháme. Zalijeme 1 hrnkem vody, citrónovou šťávou a přidáme i bujón. Popřípadě něco pálivého. Zamícháme a vaříme přibližně 25 minut (musíme ochutnat). Je-li potřeba průběžně doléváme vodou! Když je rýže uvařená vsypeme do ní nastrouhaný sýr (a už nevříme) nebo ho dáme až na talíři. Rizoto na talíři také obložíme zeleninou.
Toto jídlo se hodí jako lehký oběd či večeře v horkých letních dnech a je určeno pro ty, co mají rádi zeleninu! Doporučuji těm, co si vaří jen sami pro sebe.