Použité suroviny receptu Vegetariánské tortilly s rajčatovo-fazolovou omáčkou:
6 ks torillas
| 1 ks rajčatový protlak
| 2 ks krájená rajčata v plechovce
| 1 ks fazole v plechovce
| 1 ks menší plechovka kukuřice
| 100 g strouhaného sýra
| 1ks střední cibule
| 2-3 lžíce olivového oleje
| dle chuti červené víno
| dle chuti zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Vegetariánské tortilly s rajčatovo-fazolovou omáčkou:
Do vyššího hrnce dáme 2-3 lžíce olivového oleje, na drobno nakrájíme cibuli a zlehka smažíme. Z plechovky vydělané fazole propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a cca 3 minuty smažíme.
Mezitím si dáme rozehřát troubu.
Následně přidáme rajčata, rajčatový portlak a případně i kapku vína. Dle chuti dochutíme sladkou paprikou či chilli papričkou. Vaříme na mírném ohni dokud fazolky nezmeknou, tedy cca 15 minut. Na konec přidáme kukuřici - vaříme ještě asi 3-5 minut a vypneme.
Do rozložené tortilly dáme cca 2 naběračky omáčky, zarolujeme a vložíme do zapékací misky vytřené olejem.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme zapékat tak na cca 10-15 minut.
Servírovat můžeme se zakysanou smetanou.
Fotky receptu Vegetariánské tortilly s rajčatovo-fazolovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!