150 g krup
| 100 g fazolkových lusků
| 40 g olivového oleje
| 1 střední cibule
| 2 mrkve
| ½ celeru
| ½ kostky zeleninového bujónu
| 1 kedluben
| 1 cukina
| ½ květáku
| 100 g lišek nebo jiných pevných hub
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| ½ svazku petrželky
| dle chuti: sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Vegetariánský hrnec:
Kroupy důkladně propláchneme na sítku a dáme na 2 hodiny do studené vody nabobtnat. Očištěné a omyté fazolkové lusky nakrájíme na delší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Očištěnou mrkev rozkrájíme na silnější šikmé plátky. Očištěný celer rozkrájíme na kostičky. Cukinu rozpůlíme zbavíme jadérek a nakrájíme na centimetrové proužky. Oloupaný kedluben pokrájíme na delší tyčky. Květák rozdělíme na růžičky. Houby nakrájíme na menší kousky a omytou petržel jemně usekáme. Zeleninový bujón rozpustíme ve 1/4 l vody. Namočené kroupy slijeme přes sítko a propláchneme studenou vodou. Na rozpáleném oleji v prostorném kastrolu osmahneme dozlatova cibuli, přidáme mrkev, celer, opečeme, podlijeme trochou bujónu a přiklopené dusíme na mírném ohni 10 minut. Přidáme kroupy zbývající zeleninu, houby, sekanou petrželku a krátce povaříme. Podle potřeby podlijeme bujónem a přiklopené dusíme do měkka. Dochutíme solí, pepřem a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s celozrnným chlebem.
Fotky receptu Vegetariánský hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!