Vložil: | pegonela |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 112 |
|
|
Použité suroviny receptu Vegi rizoto dvou barev:
2 stroužky česnek
| 400 g rýže
| 1 lžíce olej
| 250 ml vývar
| 500 g mladý špenát
| 50 g máslo
| 150 g hrášek
| sůl, mletý pepř
| 1 ks rajče
| 1 ks peprika
| 50 g sýr parmazán /může být i eidam/
| bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Vegi rizoto dvou barev:
Cibuli i česnek oloupejte, nasekejte a orestujte na pěti lžících oleje. Přisypejte propláchnutou rýži, promíchejte a po částech podlévejte vývarem. Vařte doměkka, přibližně 17-20 minut.
Na zelenou rýži krátce spařte ve vroucí vodě očištěný špenát, sceďte jej a nechte okapat. Hrášek poduste na lžíci másla a troše vody. Špenát a polovinu hrášku rozmixujte, osolte, opepřete a promíchejte s polovinou uvařené rýže. Nakonec vmíchejte zbylé celé kuličky hrášku.
Na červenou rýži spařte rajče ve vroucí vodě, oloupejte je, dužinu zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Papriku očistěte a nakrájejte nadrobno. Rejče i papriku osmahněte na zbylé lžíci oleje v míchejte do druhé části uvařené rýže.
Nakonec do zelené i červené rýže vmíchejte zbylé máslo a jemně nastrouhaný parmazán. Dozdobte bylinkami.
Fotky receptu Vegi rizoto dvou barev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!