Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 30.01. 2025
Dnes má svátek Robin
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vejce benedikt s holandskou omáčkou

fotka Vejce benedikt s holandskou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Vejce benedikt s holandskou omáčkou:

150 ml bílého vinného octa  | 2-3 kuličky celého pepře  | 2 lžíce bylinek, například estragonu ­nebo petrželky  | 3 žloutky z čerstvých vajec  | 150 g másla  |  sůl, citronová šťáva a pepř na dochucení  |  K podávání:  | 1 lžíce bílého vinného octa  | 4 velká kvalitní vejce  | 2 kulaté žemle, rozkrojené a opečené  | 200 g parmské šunky

Postup přípravy receptu Vejce benedikt s holandskou omáčkou:

1. Ocet s bylinkami a pepřem svařte na poloviční objem. Přeceďte a dejte stranou. Vodu v hrnci uveďte do mírného varu. V misce, kterou můžete postavit na hrnec, metlou prošlehejte tři žloutky se dvěma lžícemi svařeného octa. Šlehejte je v páře do zhoustnutí; aby se voda nevařila, občas hrnec odstavte a omáčku na okrajích misky stírejte špachtlí. Výsledkem má být lehká, nadýchaná pěna, která stéká z metly v podobě hustých provázků.

2. Vmíchejte malou naběračku rozpuštěného másla, zašlehejte a zopakujte; směs by měla připomínat majonézu. Pak holandskou omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

3. Přiveďte k varu asi dva litry vody a vmíchejte do ní lžíci octa. Jedno vejce roz­klepněte do hrnku. Promíchejte vroucí octovou vodu a do víru uprostřed nechte sklouznout vejce – díky tomu se také ,zatočí‘ a bude mít hezký tvar. Povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý, a vyjměte děrovanou naběračkou. Zopakujte se zbylými vejci. (Je lepší vařit je postupně, protože snáze uhlídáte, aby neztratila tvar.)

4. Na každou polovinu opečené žemle naneste trochu holandské omáčky, nařaste plátek parmské šunky, položte na něj vejce a všechno přelijte holandskou omáčkou.


Fotky receptu Vejce benedikt s holandskou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vejce benedikt s holandskou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !