Postup přípravy receptu Vejce plněná lososovou pěnou a žloutky:
Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šťávou apod.). Náplň: tuk rozetřete se solí a pepřem, přidejte postupně jemně nastrouhané žloutky, lososovou drť, pak citrónovou šťávu a naplňte do bílků. Vejce ozdobte máslovými růžičkami (ze ztuhlého másla naškrabte menším špičatým nožem tenké široké lístky a složte je do tvaru růžiček), do středu růžiček vložte velmi malé čtverečky kapie, vedle růžiček položte snítky petrželky a vejce obložte vějířky sterilované okurky.