Použité suroviny receptu Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou:
8 vajec
| 1 kelímek smetanového
| jogurtu
| 1/8 l smetany
| 125 g nízkotučný tvaroh
| 2 lž. hořčice
| 1 cibule
| 1 svazek petržele, kopru
| a pažitky
| 1 malá kyselá okurka
| kopr
| 4 malá rajčata
Postup přípravy receptu Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou:
Nejdřív si uvařte vejce, ochlaďte pod studenou vodou, budou se lépe loupat. Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte soli, pepřem a cukrem. Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpulte a uspořádejte kolem. Přizdobte koprem a rajčaty. Příloha- celozrný chléb nabo rozpečený toastový chléb s máslem.
Fotky receptu Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!