Použité suroviny receptu Vejce s jemnou okurkovou omáčkou:
2 ks rajče
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| dle chuti: kopr
| 5 ks vejce
| omáčka:
| 2 ks sterilovaná okurka
| 125 ml smetana
| 1 kelímek bílý jogurt
| 125 ml nízkotučný tvaroh
| 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu Vejce s jemnou okurkovou omáčkou:
Vejce uvaříme ve vodě natvrdo. Ihned po uvaření pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Rajčata nakrájíme na měsíčky.
Nasekáme si najemno okurky, přidáme kopr, a smícháme s tvarohem, hořčicí, smetanou a jogurtem. Dochutíme pepřem a solí.
Omáčku dáme do misky doprostřed talíře. Poloviny vajec rozložíme okolo a prokládáme měsíčky rajčat.
Ozdobíme například petrželkou.
Fotky receptu Vejce s jemnou okurkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!