Postup přípravy receptu Vejce s petrželkovým krémem:
Na rozehřátém másle zpěníme kostičky cibulek, přidáme prolisovaný česnek, jemně krájenou petrželku, vše krátce podusíme a necháme stát v teple. Do kastrolku nalijeme smetanu, přivedeme ji k varu, přidáme do ní směs z pánve, osolíme a opepříme a po chvíli vmícháme do smetany oba rozkvedlané žloutky. Krém již nevaříme, jen jej udržujeme v teple. V hlubším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vejce jedno po druhém rozklepneme do hrnečku a odtud opatrně vyklopíme do vroucí vody. Přitom poněkud přehrneme lžící bílek přes žloutek. Vejce po třech až čtyřech minutách mírného varu vyjmeme děrovanou lopatičkou, necháme okapat a hned upravíme na předehřátý talíř, kde je přelijeme petrželkovým krémem.