Použité suroviny receptu Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou:
4 rajčata
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 vejce
| 60 g petrželky
| 2 stroužky česneku
| z 1 chemicky neošetřeného citronu šťáva
| 100 ml olivového oleje
| dle chuti: kayenský pepř
Postup přípravy receptu Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata omyjeme, osušíme, neřízneme vršky a opatrně vydlabeme dužinu. Plody uvnitř osolíme a opepříme.
2. Do každého rajčete rozklepneme jedno vejce. Pak rajčata vložíme do vymazané formy a v troubě zapékáme asi 15 min.
3. Mezitím omyjeme a osušíme petrželku, otrháme lístky a nahrubo je posekáme. Česnek oloupeme a spolu s petrželkou najemno roztlučeme v hmoždíři. Vmícháme citronovou šťávu a olivový olej, výrazně osolíme a ochutíme kayenským pepřem. Rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme přímo v zapékací formě.
Fotky receptu Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!