Postup přípravy receptu Velikonoční králík na pivě s kořením a česnekem:
Králíka nakrájíme na jednotlivé porce. Porce vložíme do mísy, zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a zalijeme pivem. Přikryjeme je potravinovou fólií nebo přiklopíme a několik hodin necháme odležet v chladu, ideálně přes noc. Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. V pekáčku nebo ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo s olejem a v této směsi osmahneme jednotlivé porce králíka ze všech stran dozlatova. Z marinády slijeme tekutinu a cibuli vrátíme k masu. Přidáme nasekaný rozmarýn, jalovec a bobkové listy. Podlijeme asi 250 ml marinády (piva), přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Do pekáče k masu nasypeme dobře umyté brambory a přidáme celý česnek překrojený příčně na poloviny. Dál pečeme bez pokličky ještě 60 minut. Během pečení maso podléváme podle potřeby zbylou marinádou a vývarem.