Postup přípravy receptu Velikonoční kuřátko:
Omyté a usušené kuře osolím a naplním nádivkou. Kuře zašiju, vložím na část tuku a zbylým poliju povrch kuřete. Peču 10-15 minut. Potom pod kuře přidám na kolečka nakrájenou cibuli, podliju vodou s rozpuštěným masoxem nebo vývarem a za občasného polévání vypečenou šťávou dopékám kuře do měkka. Kuře se poté naporcuje a při podávání polévá vysmahlou šťávou. Příloha, vařené brambory, bramborová kaše. Nádivka: Na rozpuštěném tuku zpěním drobně nakrájenou cibuli, přidám nakrájená drůbeží nebo jiná játra, která předem smažím 5-10 minut dle druhu jater. Pozor nesolit! Vychladlá játra drobně nasekám, přidám strouhanku, žloutky, jogurt, lžíci sekané petrželky nebo libečku, osolím a opepřím. Vše dobře promíchám a nakonec vmíchám sníh z bílků.