Použité suroviny receptu Velikonoční vejce z listového těsta:
Těsto:
| 500 g listového těsta
| 1 rozšlehané vejce na potření
| Náplň:
| 1 krémová vanilková náplň
| 1 až 2 polévkové lžíce moučkového cukru
| 200 ml studeného mléka
| 125 g měkkého másla
| Na obložení:
| 1 malá plechovka odkapaných mandarinek
| 150 až 200g očištěných čerstvých jahod
Postup přípravy receptu Velikonoční vejce z listového těsta:
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát o velikosti 45x35 cm. Z papíru vystřihněte šablonu tvaru vejce (výška 30 cm a 20 cm široké v nejširším místě). Pomocí šablony z těsta vykrojte dvě vejce a přeneste je na plech. Rozšlehaným vejcem natřete asi 2 cm okraj. Ze zbylého těsta vyválejte a nakrájejte 2 cm proužky a vytvořte na každém vajíčku ve dvou řadách nad sebou okraje. Proužky mezi sebou i horní okraj potřete vejcem. Středy těsta propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě. Upečená, zchladlá vejce přeneste na podnos a nechte vychladnout. Náplň připravte podle návodu na obalu a každé vejce potřete polovinou náplně. Dle obrázku ozdobte ovocem a dejte asi 1 hodinu do lednice a poté krájejte na porce.
Fotky receptu Velikonoční vejce z listového těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!