Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Velšský králík

fotka Velšský králík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Velšský králík:

1-2 šálky kopřiv /sekaných/  |  šalvěj  | 5 lžic másla  | 2 lžíce petrželky  | 1-2 šálky celeru  | trocha slaniny  | 2-3 lžíce strouhanky  | trocha bazalky /sekané/  | 4 šálky staršího chleba  | 2 lžíce pažitky  | 2 cibule  | 1 šálek vývaru  | 2-3 vejce  | 0,5 šálku mrkve  |  tymián  |  kmín  |  sůl  |  máslo

Postup přípravy receptu Velšský králík:

Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu očistíme, nastrouháme a odebereme požadované množství. Velké cibule nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky a taktéž odměříme počet šálků. Slaninu není nutná, ale je dobrá pro chuť.

V hrnci na 5 lžících másla opečeme nakrájenou cibuli, strouhaný celer, mrkev a starší chleba. Pokud je příliš tvrdý, rozdrtíme ho. Směs zalijeme šálkem vývaru, může být i z kostky, přidáme kmín a bazalku, po špetce šalvěje a tymiánu, po 2 lžících sekané pažitky a petrželky. Směs mírně osolíme a přidáme sekané kopřivy. Promícháme a necháme vsáknout. Pokud byl chleba příliš suchý, přilijeme ještě trochu vývaru.

Směs necháme prochladnout a zamícháme 2 - 3 rozšlehaná vejce. Podle potřeby přidáme ještě 2 - 3 lžíce strouhanky.

Pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme alobalem či pečícím papírem a na ní položíme směs tvarovanou do šišky. Poklademe máslem či slaninou a pečeme 1/2 hodiny. Do směsi můžete také přidat trochu mletého masa.

Velšského králíka nakrájíme na řezy. Velšského králíka servírujeme teplého či studeného se salátem či pokrájenou zeleninou.


Fotky receptu Velšský králík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velšský králík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !