Postup přípravy receptu Věnečky plněné bryndzou:
Do hrnce dáme mléko, máslo, sůl, cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka ihned vsypeme mouku a při mírné teplotě mícháme, dokud se těsto nezačne oddělovat ode dna hrnce. Hrnec odstavíme, těsto přendáme do studené mísy a necháme vychladnout. Do vychlazeného těsta postupně všleháme vejce. Hotové těsto musí být husté, hladké a lesklé. Těsto přeložíme do zdobičky a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme věnečky. Pečeme 7 minut při 200 stupních, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme do zlatava. Během pečení troubu nesmíme otevřít! Když jsou věnečky upečené, troubu otevřeme a sušíme ještě 10 minut. Vybereme, ještě teplé překrojíme a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme na pěnu, přidáme bryndzu, sardelovou pastu, žloutek a dobře vyšleháme. Nakonec vmícháme nasekaný kopr. Vychlazené věnečky naplníme.