Použité suroviny receptu Věnečky s ořechy a krémem:
200 g másla
| 500 g hl. mouky
| 100 g cukru moučka
| z 1 citr. kůra
| 1 vanilk. cukr
| 2 vejce
| krém
| 50 g másla
| 350 g cukru moučka
| 50 g vlašských ořechů
| 1 žloutek
| 75 g čokolády na vaření
| 1 lžička rumu
| po 150 g rybízové a meruňkové marmelády
Postup přípravy receptu Věnečky s ořechy a krémem:
Hladkou mouku se změklým máslem vložíme na vál, přidáme moučkový i vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a z přísad rukama rychle uhněteme hladké těsto, které zabalené do fólie uložíme na 20 minut do chladničky.
Připravíme si krém: cukr moučku vyšleháme s nakrájeným změklým máslem do pěny, vmícháme umleté ořechy, jemně nastrouhanou čokoládu, žloutek a rum. Krém rovněž uložíme do chladu.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 4 - 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 5 cm. Ty pak klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě při 170° C dozlatova (asi 5-8 minut). Upečená kolečka necháme vychladnout.
Cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou naplníme připraveným krémem a po obvodu koleček nastříkáme věnečky. Do středu poloviny věnečků dáme rybízovou marmeládu, do druhé poloviny meruňkovou.
Fotky receptu Věnečky s ořechy a krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!