Použité suroviny receptu Vepřová kotleta v horčicové marinádě s bramborovou kaší a rukolou:
1 1/2 kg brambor
| 1 lžíce ostré hořčice
| 4 lžíce oliv. oleje
| 4 vepřové kotlety
| 3 balíčky rukoly - rokety (75 g)
| 200 ml mléka
| 150 g nastrouhaného sýru
| dle chuti: muškátový oříšek
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřová kotleta v horčicové marinádě s bramborovou kaší a rukolou:
Brambory oloupat a uvařit. Hořčici smíchat se 2 lžícemi oliv. oleje, solí a pepřem. Směsí potřít kotlety a nechat asi 5 minut marinovat. Rozehřát gril. pánev a kotlety asi 12 minut opékat, pravidelně obracet. Rukolu - roketu natrhat na menší kousky. Uvařené brambory rozmačkat, přidat teplé mléko a udělat kaši. Přidat zbytek oliv. oleje a nastrouhaný sýr, osolit, opepřit a přidat muškát. oříšek dle chuti. Nakonec přidat natrhanou rukolu - roketu a nechat ji mírně v kaši uvadnout.
Fotky receptu Vepřová kotleta v horčicové marinádě s bramborovou kaší a rukolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!