Použité suroviny receptu Vepřová krkovička na šlehačce:
4 porce vepřová krkovice
| 2 smetany ke šlehání
| 1 cibule
| dle chuti: česnek
| dle chuti: koření (vegeta nebo sůl, ml. kmín, majoránka, sl. paprika, ml. pepř)
Postup přípravy receptu Vepřová krkovička na šlehačce:
Dno vysokého plechu vyskládáme cibulí nakrájenou na plátky a kousíčky česneku. Plátky vepřové krkovice z obou stran posypeme kořením a plátky naskládáme na cibuli. Zalijeme 1 šlehačkou. Dáme péct. V el. troubě to peču na 150 st. cca 3 hodiny. Asi co 45 minut kontroluji, obracím a polévám druhou šlehačkou. Máte-li výpeku málo, můžete přilít i kapánek vody. Maso je po upečení pěkně šťavnaté a měkounké. Jako přílohu dávám knedlík nebo brambor a salát ze zelí. Půl hlávky zelí najemno nakrájím a chvilku povařím ve vodě se solí, pepřem, kapkou cukru a octa. Zelí by nemělo být rozvařené.
Fotky receptu Vepřová krkovička na šlehačce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!