Použité suroviny receptu Vepřová pečeně protýkaná zeleninou:
2 cukety
| 3 mrkve
| 500 g vepřové krkovice
| 100 g plátků slaniny
| 3 lžíce oleje
| 1 stroužek česneku
| 2 lžičky směsi provensálských bylinek
| 4 lžíce jíšky
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně protýkaná zeleninou:
Cukety a mrkve očistíme, omyjeme a nakrájime na hranolky. Maso omyjeme, osušíme a uděláme do něj čtyři hluboké zářezy. Zářezy naplníme částí zeleniny. Pečeni obalíme slaninou a ovážeme nití. Maso opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje. Podlijeme 250 ml vody. Česnek nasekáme a přidáme s bylinkami k pečeni. Přikryté dusíme 60 až 90 min. Pečeni občas obrátíme. Vyjmeme a uchováme horké. Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml. Přivedeme k varu a rozmícháme jíšku. Povaříme 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zbývající zeleninu podusíme 5 min. na 1 lžíci oleje. Osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s petrželkovými bramborami.
Fotky receptu Vepřová pečeně protýkaná zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!