Použité suroviny receptu Vepřová pečeně se sušeným ovocem:
700 ml cidru (jablečné víno)
| 2 lžíce zrnitého vývaru
| 200 g sušených meruněk
| 200 g sušených švestek
| 1 malý kousek skořice
| 6 hřebíčků
| 1 kg vepřové kýty
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 řapíky celeru
| 1 lžíce másla
| 3-4 lžíce světlé hotové jíšky
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně se sušeným ovocem:
Cider ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na 1 hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Do masa vetřeme sůl a pepř. Pečeme asi 1 hodinu v kastrolu. Poté přidáme cider s vývarem a kořením a dopečeme doměkka. Celer pokrájíme na kolečka. Zeleň odložíme stranou. Kolečka řapíkového celeru osmahneme na másle a před koncem pečení přidáme k masu. Maso necháme 10 min. odpočinout. Omáčku zahustíme granulemi jíšky a povaříme. Přisolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře s ovocem a celerem. Ozdobíme celerovou natí.
Fotky receptu Vepřová pečeně se sušeným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!