Postup přípravy receptu Vepřová roláda s kapustovými listy:
Kapustové listy vložte do vroucí vody, půl minuty povařte, vychlaďte a nechte dobře odkapat. Uzené maso umelte, přidejte k němu na kostičky nakrájenou klobásu, drobně nakrájenou slaninu, 1 drobně nasekaný kapustový list, vmíchejte vejce, podle chuti osolte a opepřete.
Maso upravte na plát, naklepejte, osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Rozložte na něj kapustové listy, potřete je náplní, srolujte do rolády a ovažte silnější nití. Také můžete použít nerezové svorky na masové rolády, které se prodávají třeba v Tescu.
Roládu opečte na olejem potřené pánvi ze všech stran, přendejte ji do pekáčku, trošku podlijte a zvolna upečte do měkka. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami a podušenou kapustou.