Použité suroviny receptu Vepřové kotlety s čedarem:
4 vepřové kotlety
| sůl
| mletý pepř
| 20 g tuku
| 100 g čedaru
| 250 ml kysané krémovité smetany (18%)
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s čedarem:
Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, po obvodu a u kostí je nařízneme, naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm po obou stranách po 5 minutách opékáme. Mezitím nastrouháme sýr a smícháme jej s kysanou smetanou. Opečené kotlety položíme jednu vedle druhé do pekáčku a potřeme je celé směsí smetany a sýra. V předehřáté středně horké troubě 15 minut zapékáme. Omáčku hlídáme, aby se nespálila. Má mít zlatohnědou barvu. K takto připraveným kotletám jako přílohu můžeme podat vařené široké nudle nebo i bramborovou kaši.
Fotky receptu Vepřové kotlety s čedarem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!