Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s jablečno-křenovou omáčkou:
Očištěné, naklepané vepřové kotlety na rozpuštěném tuku po obou stranách důkladně opékáme 10 minut. Teprve když jsou opečené na jedné straně, otočíme je a maso osolíme a opepříme. Jsou-li kotlety větší a silnější, pečeme je raději současně na dvou pánvích. Z jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je na kroužky silné asi 1 cm. Upečené kotlety vyjmeme z pánve (uchováme v teple), z pánve odstraníme tuk, vložíme čerstvý, nepřepálený a na něm dozlatova opatrně opečeme jablka tak, aby se nerozpadla. Posypeme je přitom trochou cukru. Nastrouhaný křen smícháme se smetanou, přilijeme k jablkům a zahřejeme. Ke konci přilijeme i šťávu, která se mezitím utvořila pod kotletami, popř. ještě dochutíme solí a pepřem a ihned společně s masem podáváme.